T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / EDREMİT - Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ TAKVİMİ

 

  İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ TAKVİMİ

 

Yoğunlaştırılmış eğitime ait çalışma takvimi, bir dersin eğitim süresi bir ders yılına ait toplam ders saati  sayısından az olmayacak şekilde düzenlenir. Kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde yürütülen yoğunlaştırılmış eğitime ait usul ve esaslar, kurum müdürlüğüyle işletme yetkilileri arasında yapılacak protokolle belirlenir. 

 

Sektörün özelliği, çalışma ve kapasite durumu ile okul ve iklim şartları da dikkate alınarak yılın belli zamanlarında faal olan yiyecek içecek hizmetleri, konaklama ve seyahat hizmetleri ve eğlence hizmetleri, denizcilik, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, tarım alanları ile Bakanlıkça uygun bulunan diğer alan/dallarda 10 uncu sınıfta alan ortak derslerinin eğitimini tamamlayan öğrenciler, 11 ve 12 nci sınıfın dal derslerinin eğitimini işletmelerde yoğunlaştırılmış olarak görebilirler Öğrencilerin işyerinde görecekleri eğitimin tarihleri belirlenirken, her iki birimdeki eğitime ortalama altışar aylık zaman ayrılır. Bu süre, ihtiyaç duyulması hâlinde valilikçe değiştirilebilir. Ancak, genel olarak öğrencilerin bir öğretim yılında kesintisiz olarak ekim ayının ilk haftası ile nisan ayının ikinci haftası arasındaki dönemde okulda; dinlenme izinleri dışındaki diğer zaman diliminde işletmelerde mesleki eğitim görmeleri esastır. 

 

2022-2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI STAJ BAŞLAMA ,  BİTİŞ VE BECERİ EĞİTİM SINAVI TARİHL

 

BAŞLAMA TARİHİ

BİTİŞ TARİHİ

İBE STAJ

24.04.2023

29.09.2023

İBE BECERİ SINAVLARI

17.10.2023

18.10.2023

 

UYARI: OLAĞANDIŞI DURUMLARDA BU TARİHLER İBE KOMİSYONU KARARI İLE TEKRAR GÜNCELLENEBİLİR. DUYURULARIN TAKİBİ GERKMEKTEDİR.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.06.2021 - Güncelleme: 03.04.2023 11:38 - Görüntülenme: 306
  Beğen | 8  kişi beğendi