T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / EDREMİT - Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Pansiyon Kurallarımız

1. Pansiyon zaman çizelgesine kesinlikle uyulacaktır.

2. Yataklar düzeltilmiş vaziyette bulundurulacaktır ve odalarda çöp bırakılmayacaktır.

3. Etütlerde her ne şekilde olursa olsun müzik çalınmayacak, telefonla oynanmayacak ve yatak kıyafetiyle bulunulmayacak, yoklamalarda hazır bulunulacaktır.

4. Etüt süresince her öğrenci kendi etüt salonunda ve kendine ayrılan sırada bulunacaktır.

5. Bıçak, çatal, kaşık, bardak, tabak gibi yemekhane demirbaş eşyaları pansiyona getirilmeyecektir.

6. Yemekhanede verilen yemek ve meyveler yemekhanede yenilecek ve pansiyon odalarına çıkarılmayacaktır (Revirdeki öğrenciler hariç).

7. Okulun elektrik ve sıhhi tesisat sistemiyle (tamir amacıyla da olsa) oynanmayacak, zorunluluk halinde sorumlu ve yetkili kişilere anında bilgi verilecektir.

8. Özellikle odalarda ısıtıcı, ocak, teyp, vb. gibi elektrikli araçlar kullanılmayacaktır. Tespiti edilenler toplanacaktır.

9. Tuvalet ve banyoların temizliğine dikkat edilecektir.

10. Çöpler veya atık maddeler yerlere ve bilhassa pencerelerden dışarıya atılmayacaktır.

11. Pansiyonda; valiz ve dolapların içinde yiyecek-içecek, bulundurulmayacaktır.

12. Pansiyonda; valiz ve dolapların içinde yasak yayın, sigara, içki, vb. Maddeler bulundurulmayacaktır. Bu maddelerin tespiti halinde pansiyonla ilişiği kesilecektir.

13. Odada geçirilen zaman dışında herkesin ulaşabileceği yerlerde cep telefonu ve değerli eşya bulundurulmayacaktır. Kaybolması durumunda sorumluluk tamamen öğrencide olacaktır.

14. Cep telefonları ders ve etütlerde bulundurulmayacaktır. Cep telefonları akşam etüt saatleri başlangıcında kapatılarak yatakhanede bırakılacak olup, yatış saatinden sonra da kapalı tutulacaktır. Uymayanların telefonları 1 (bir) hafta süreyle alıkonacaktır.

15. Derslik, laboratuvar, vb. eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü alanlarda cep telefonu, vb. iletişim araçları kullanılmayacaktır. Hafta içi her gün sabah 08.00'de pansiyon nöbetçi belletici öğretmenine cep telefonu cihazı teslim edilecek, gün sonu ders bitiminden sonra pansiyona girerken cep telefonu öğrenci tarafından teslim alınacaktır.

16. Okulun elektrik ve su israfının önlenmesi için elektrik ve su kullanılmadığı durumlarda elektrik anahtarları ve musluklar kapalı konumda tutulacak, tuvalet, banyo ve lavabolar temiz ve düzenli kullanılacaktır.

17. Okul binası ve tamamlayıcı kısımlardaki eşyalar özenle kullanılacaktır. Kasıt, ihmal ve kusur nedeniyle verilen zararlar ayrıca tazmin ettirilir.

18. Ders saatlerinde ve öğle aralarında pansiyon kapalı olduğundan bu saatler içerisinde herhangi bir şey almak için pansiyona izinsiz girilmeyecektir.

19. Pansiyon yatakhane kısmına ziyaretçi çıkarılmayacak, veli veya ziyaretçilerle okul girişinde, kantinde veya okul yönetiminin tespit edeceği yerlerde görüşülecektir. Aykırı hareket edenler, yanında veli veya ziyaretçisi olduğu halde pansiyon içinde görülen öğrenciler sorumlu tutulacaktır.

20. Okulun öğretmenlerin başta olmak üzere tüm personeline ve arkadaşlarına karşı saygılı olunacak ve işlerinde yardımcı olunacaktır.

21. Öğrenciler zaman çizelgesinde belirtilen saatlerde yemekhanede bulunmak zorundadırlar.

22. Öğrenciler yarıyıl ve uzun süreli tatillerde pansiyon odasını temiz ve düzenli bir şekilde bırakacaktır.

23. Öğrenciler okulda asılı bulunan pansiyon talimatnamesi, yangın talimatı ve ilgili her türlü kullanım talimatlarını okumak ve gerektiğinde uygulamakla görevlidirler.

24. Pansiyonla ilgili tüm hizmetler, okul yönetimince belirlenen pansiyon talimatnamesi hükümlerine göre yürütülür.

 

Kurallar tüm öğretmen ve öğrencilerimizin güvenliği, huzuru ve başarısı içindir.  Kurallara uyulmadığı takdirde gerekli adli ve idari yaptırımlar uygulanacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.08.2019 - Güncelleme: 23.01.2020 14:26 - Görüntülenme: 489
  Beğen | 9  kişi beğendi